ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Ηλεκτρικό ρεύμα : Από την αυτάρκεια στην πολιτικά σχεδιασμένη έλλειψη παραγωγής

 


 Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του πρόεδρου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Γιώργου Αδαμίδηγια τον στόχο μείωσης κατανάλωσης της ενέργειας κατά 5% καθώς και την εκδοχή προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης με χρονικό διάστημα έως και μια ώρα ημερησίως κατά την διάρκεια της χειμερινής περιόδου, δεν αφήνει πλέον κανένα περιθώριο αμφισβήτησης ότι εκτελείται ένα σχέδιο αποσταθεροποίησης του κοινωνικού ιστού με πρόσχημα την ενεργειακή κρίση, η οποία φαινομενικά ξεκινάει από την στρατιωτική εμπλοκή μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή!

Η ΔΕΗ ιδρύεται το 1950, ως πρόσωπο δημοσίου δικαίου, ούτως ώστε να μπορεί να καλύψει πλήρως τις εγχώριες ενεργειακές ανάγκες σε όλους τους τομείς, πράγμα το οποίο έκανε με αμιγώς δημόσιο χαρακτήρα έως και το 1999. Τότε ξεκινάει βήμα βήμα αργά και σταθερά η ιδιωτικοποίησή της, η οποία συνεχίζεται έως και σήμερα προκαλώντας ουσιαστικά όλα τα προβλήματα ενεργειακής κάλυψης τα οποία μας απασχολούν καθημερινά τα τελευταία 4-5 χρόνια, με αποκορύφωμα την ιδιωτικοποίηση του οργανισμού σε ποσοστό της τάξεως του 66%.

Ο Νίκος Φωτόπουλος ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ αναλύει με λεπτομέρειες την μεθοδικότητα των κινήσεων της πολιτικής διαφθοράς των κυβερνώντων σε σχέση με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ κατά 66%

Δείτε στο παρακάτω βίντεο πώς η ιδιωτικοποίηση του πλειοψηφικού κεφαλαίου της ΔΕΗ λειτούργησε ως το εφαλτήριο εισόδου της στο χρηματιστήριο ενέργειας, μετατρέποντας το ρεύμα από δημόσιο κοινωνικό αγαθό σε προϊόν κερδοσκοπίας εις βάρος όλων των Ελλήνων πολιτών.


Με βάση όλα τα ως άνω αναφερόμενα δημιουργούνται τα εξής ερωτήματα:

Πρώτον: Για ποιο λόγο να πουληθεί ένας τόσο νευραλγικός οργανισμός δημοσίου συμφέροντος σε ιδιώτες από την στιγμή που δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα βιωσιμότητας όσο λειτουργούσε υπό την διαχείριση του Δημοσίου?

Δεύτερον: Για ποιο λόγο επετράπη η είσοδος του 100% της ετήσιας παραγωγής της ΔΕΗ στο Ευρωπαϊκό Χρηματιστήριο Ενέργειας, το οποίο εμπορευματοποιεί πλήρως την ηλεκτρική ενέργεια μεταβάλλοντας το ρεύμα από δημόσιο αγαθό σε προϊόν κερδοσκοπίας με προεκτάσεις οικονομικής και κοινωνικής εξαθλίωσης των πολιτών?

Τρίτον: Για ποιο λόγο έχουμε άγνοια ως κυρίαρχοι Έλληνες πολίτες ως αναφορά στα απολύτως κατοχυρωμένα συνταγματικά μας δικαιώματα τα οποία μας προστατεύουν ανά πάσα ώρα και στιγμή στο κομμάτι της παροχής ηλεκτρικής ενέργειας οπού σύμφωνα με το άρθρο 947 του αστικού κωδικά, το άρθρο 331, 372 και 375 του ποινικού κωδικά καθώς και το άρθρο 9 του συντάγματος δίνουν την δυνατότητα σε κάθε Έλληνα πολίτη να αποτρέψει όλο αυτό το σχέδιο ενεργειακής και οικονομικής αφαίμαξης το οποίο εκτελείται εδώ και χρόνια, στοχεύοντας στην σταδιακή κατάρρευση της ελληνικής κοινωνίας σε όλους τους τομείς?

Τέλος, θα ήθελα να αναφερθώ στην ουσία, η οποία δεν είναι άλλη από το ότι: ως χώρα μπορούμε να παράγουμε τεράστιες ποσότητες  ενέργειας είτε με τους λιγνίτες είτε με τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια, καθώς και με άλλες μεθόδους παράγωγης -αφενός σε επίπεδο απόλυτης κάλυψης των ενεργειακών αναγκών της ελληνικής επικράτειας και αφετέρου σε δυνατότητα εξαγωγής σε τρίτες χώρες οι οποίες είναι ιδιαίτερα απαιτητικές στον εν λόγω τομέα!

Αντ' αυτού έχουμε μια προδοτική ασκούμενη πολιτική από τα κόμματα η οποία όχι μόνο δεν πράττει το αυτονόητο δημιουργώντας πραγματικές συνθήκες ανάπτυξης αλλά αντιθέτως προσπαθεί με κάθε μέσο να αποκόψει την οποιαδήποτε πιθανότητα ευημερίας και κοινωνικής σταθερότητας του ελληνικού έθνους. 

Όλο αυτό σπάει τελειώνει και εξαφανίζετε μόνο με την ένωση μας στον αξιοκρατικά ικανότερο πολιτικό χώρο όπου έχει το δικαιότερο πρόγραμμα αποκατάστασης και ανάκτησης όλων όσων δικαιωματικά μας ανήκουν

 

Σύνταξη κειμένου 

Υπ. Βουλευτής Κέρκυρας Στέλιος Βασιλάκης

πηγη


https://www.facebook.com/profile.php?id=100076530450484

https://www.facebook.com/profile.php?id=100076824033229

https://vasilakis-stylianos.blogspot.com/

https://aristarxos26.blogspot.com/