ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Η συνταγματική κατοχύρωση της βουλευτικής απληστίας, και οχι μόνο....?





Η πρόταση της τότε αντιπολίτευσης (Ν.Δ) η οποία κατοχυρώθηκε συνταγματικά με 179 ψήφους υπέρ αναφέρει ότι όσο διαρκεί η βουλευτική περίοδος, ο βουλευτής δεν διώκεται ούτε συλλαμβάνεται ούτε φυλακίζεται ούτε με άλλο τρόπο περιορίζεται χωρίς άδεια του Σώματος. Επίσης δεν διώκεται για πολιτικά εγκλήματα βουλευτής της Βουλής που διαλύθηκε, από τη διάλυση της και έως την ανακήρυξη των βουλευτών της νέας Βουλής.


ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΑΣΥΛΙΑ ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΑΓΚΟΥΛΗΣ Υπ.Βουλευτής Ν.Φθιώτιδας ΙΛΛΥΡΙΑ WEB TV | (11/2/2023) ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΑ-ΛΟΓΟΙ με τον Στέλιο Βασιλάκη Υπ.Βουλευτής Ν.Κέρκυρας Σκηνοθεσία: Νίκος Σαλωνίτης

ΙΛΛΥΡΙΑ WEB TV | Ολες οι εκπομπές εδώ https://www.facebook.com/%CE%99%CE%BB... ---------------------------- Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης μπορείτε να δείτε στο τελευταίο λεπτό της εκπομπής #ιλλυριαραδιο #ελλάδα #ελλαδα #ελλας #ελλάς #Video #υποψήφιοιβουλευτές #υποψηφιοιβουλευτες #ελληνωνσυνελευσις #ellas #ellada #ellaskincare #Greece #Greek #Greeks #ΜένουμεΕνεργοί

Είναι πραγματικά αδιανόητο αυτό που συμβαίνει στην χωρά μας, όλοι γνωρίζουμε ότι την ώρα που εκδίδετε ΦΕΚ διάλυσης της βουλής όλοι όσοι είναι βουλευτές παύουν να είναι βουλευτές έως ότου βγουν τα παραποιημένα αποτελέσματα της επομένης εκλογικής διαδικασίας, οπού τις περισσότερες φορές ξανά εκλέγονται οι ίδιοι και οι ίδιοι, πάντα όμως χωρίς το ΦΕΚ νομιμοποίησης τους, ως νόμιμοι νομοθετικοί εκπρόσωποι της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Άρα πως είναι δυνατόν στο μέσο-διάστημα της εκλογικής διαδικασίας οπού όλοι οι βουλευτές στην ουσία είναι πολίτες , να τους δίνετε η δυνατότητα ασυλίας για πολιτικά εγκλήματα που έπραξαν στο παρελθόν ως βουλευτές ? 

Εδω, μπορούμε να διαπιστώσουμε το μέγεθος της πολιτικής διαφθοράς, από όλους τους κομματικούς μηχανισμούς, οι οποίοι είτε ψήφισαν υπέρ είτε κατά, είναι εξίσου συνένοχοι ως προς το αποτέλεσμα της εν λόγο διάταξης η οποία σήμερα ουσιαστικά επιτρέπει σε κάθε βουλευτή, να μην διώκετε ποινικά για πολιτικά εγκλήματα ακόμα και όταν η βουλή βρίσκετε σε διάλυση. Ναι Έλληνα πολίτη, σωστά διάβασες, τα πολιτικά εγκλήματα  αποποινικοποιούνται σχεδόν εξ ολοκλήρου και οι βουλευτές σου συνεχίζουν και έχουν ασυλία ακόμα και όταν δεν φέρουν την βουλευτική ιδιότητα.